(Arkiv) Samira Nawa (RV) og Hans Andersen (V) vil ikke give fuld dagpengesats til ufaglærte, der uddanner sig som faglærte, hvis der ikke er efterspørgsel på uddannelsen.
(Arkiv) Samira Nawa (RV) og Hans Andersen (V) vil ikke give fuld dagpengesats til ufaglærte, der uddanner sig som faglærte, hvis der ikke er efterspørgsel på uddannelsen. – Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix og Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Regeringen måtte i dag give køb på en forbedring for ufaglærte ledige i en opkvalificeringspakke, der er aftalt af et bredt politisk flertal. Det betyder, at ledige reelt kun får mulighed for uddannelse til faglærte uddannelser, der er efterspørgsel på.

Af Helle Schøler Kjærhelle@nb-medier.dk

Regeringens forslag om opkvalificering af ufaglærte til faglærte ændrede karakter, da den blev forhandlet på plads med de øvrige politiske partier.

Fra at være et tilbud til den enkelte ledige for selv at vælge en faglært uddannelse uden at gå ned i indkomst, er aftalen nu reelt kun for ledige, der vælger en uddannelse, som arbejdsmarkedet aktuelt efterspørger.

 

Læse hele artiklen fra NB Beskæftigelse her